De bästa städtipsen som sparar tid och energi!

Städning med rätt tips och tricks kan det bli mycket enklare och mer effektivt. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av de bästa städtipsen som sparar tid och energi, med särskilt fokus på Dessa tips kommer från en städfirma i Stockholm och kommer att hjälpa dig att hålla ditt hem skinande rent utan att behöva lägga ner alltför mycket tid eller ansträngning.

mer energi med effektiv städning

Använd Citrus för att Hålla Rent och Fräscht i Badrummet

Har du någonsin tänkt på att använda citrusfrukter för att hålla ditt badrum rent och fräscht? Det är faktiskt ett utmärkt sätt att rengöra badkar och vaskar. Strö lite salt på en halv grapefrukt eller citron och använd den som en skurborste. Inte nog med att det är effektivt, det ger också en fräsch doft i badrummet. Dessutom är det ett miljövänligt alternativ till kemiska rengöringsmedel.

Använd en Gammal Tandborste för Städning

Nästa gång du tänker slänga en gammal tandborste, tänk om. Gamla tandborstar är utmärkta verktyg för att rengöra svåråtkomliga områden, som kring kranar i tvättstället eller i fogarna mellan klinkers. De är små och flexibla, vilket gör dem perfekta för att komma åt i trånga utrymmen. Dessutom är det ett bra sätt att återanvända något som annars skulle ha hamnat på soptippen.

Rengöring Under Badkaret med Gummiskrapan

En simpel guide till att rengöra under badkaret kan vara en utmaning, men det finns ett enkelt sätt att göra det. Sätt en lång käpp på gummiskrapan som du använder för att tvätta fönstren. Med hjälp av den är det enkelt att komma åt längst in under badkaret! Detta är ett smart sätt att använda verktyg du redan har hemma för att göra städningen enklare och mer effektiv.

Använd Maskindiskmedel för att Rengöra Toalettstolen

Ett annat smart städtips är att använda maskindiskmedel för att rengöra toalettstolen. Lägg en tablett maskindiskmedel i toalettstolen och låt den ligga kvar i ca 15 minuter. Då försvinner alla missfärgningar! Detta är ett enkelt och effektivt sätt att hålla toalettstolen skinande ren.

Hålla Duschen Ren med Ättika

Duschkabinen kan vara svår att hålla ren, men med en blandning av diskmedel, lite ättika och varmt vatten kan du göra det snabbt och lätt. Ättikan löser upp kalk och tvålrester, vilket gör att duschkabinen blir skinande ren. Dessutom är ättika ett miljövänligt alternativ till kemiska rengöringsmedel.

Rengöring av Gulnat Porslin med Bakpulver

Har ditt handfat eller badkar gulnat? Inga problem, bakpulver kan rädda dagen. Rengör med bakpulver så blir det vitt och fräscht igen. Detta är ett enkelt och naturligt sätt att få ditt porslin att se ut som nytt igen.

Använd Potatismjöl för att Få Spegeln Skinande Blank

Ett annat smart städtips är att använda potatismjöl för att få spegeln i badrummet att bli skinande blank. Gnid badrumsspegeln med en trasa doppad i potatismjöl så blir den skinande blank. Detta är ett enkelt och effektivt sätt att få spegeln att se ut som ny igen.

Använd Tidningspapper för att Rengöra Spegeln

Ett annat sätt att få spegeln att bli skinande ren är att använda tidningspapper. Spreja rengöringsmedel på spegeln och torka med tidningspapper. På så sätt slipper du alla fula ränder och får en skinande ren spegel.

Använd Ättika för att Rengöra Fogar på Klinkers

Ättika är ett utmärkt rengöringsmedel för fogar på klinkers. Gnid in fogarna med ättika, låt det verka i 5–10 minuter och skölj sedan med vatten. Upprepa om det behövs. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få fogarna att se ut som nya igen.

Använd Bakpulver och Ättika för att Rengöra Ugnen

Att rengöra ugnen kan vara en utmaning, men med en blandning av bakpulver och ättika blir det mycket enklare. Gör en pasta av bakpulver och ättika och smörj in ugnen. Låt det verka i några timmar och torka sedan rent. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få ugnen att se ut som ny igen.

Använd Ättika för att Rengöra Fönster

Ättika är också ett utmärkt rengöringsmedel för fönster. Blanda ättika och vatten i en sprayflaska och spraya på fönstren. Torka sedan med en ren trasa eller tidningspapper. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få fönstren att se ut som nya igen.

Använd Ättika för att Avkalka Badrummet

Ättika är också ett utmärkt rengöringsmedel för att avkalka badrummet. Blanda ättika, vatten och såpa i en sprayflaska och spraya på alla ställen där det finns kalkavlagringar. Låt det verka i några minuter och skrubba sedan rent. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få badrummet att se ut som nytt igen.

Använd Ättika för att Rengöra Tvättmaskinen

Ättika är också ett utmärkt rengöringsmedel för att rengöra tvättmaskinen. Häll ättika i tvättmedelsfacket och kör en tom tvätt på högsta temperatur. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få tvättmaskinen att se ut som ny igen.

Använd Ättika för att Ta Bort Fläckar från Mattor

Ättika är också ett utmärkt rengöringsmedel för att ta bort fläckar från mattor. Blanda ättika och vatten i en sprayflaska och spraya på fläcken. Låt det verka i några minuter och torka sedan rent. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få mattan att se ut som ny igen.

Använd Ättika som Sköljmedel

Ättika är också ett utmärkt alternativ till sköljmedel. Blanda ättika och vatten i en flaska och använd som sköljmedel. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få kläderna att bli mjuka och fräscha.

Använd Ättika för att Ta Bort Dålig Lukt i Toaletten

Ättika är också ett utmärkt rengöringsmedel för att ta bort dålig lukt i toaletten. Häll ättika i toalettstolen och låt det verka i några minuter. Skrubba sedan rent och spola. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få toaletten att lukta fräscht igen.

Använd Ättika för att Ta Bort Dålig Lukt i Kylskåpet

Ättika är också ett utmärkt rengöringsmedel för att ta bort dålig lukt i kylskåpet. Placera en skål med ättika i kylskåpet och låt det stå över natten. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få kylskåpet att lukta fräscht igen.

Använd Ättika för att Rengöra Duschmunstycket

Ättika är också ett utmärkt rengöringsmedel för att rengöra duschmunstycket. Fyll en plastpåse med ättika och vatten och bind fast den runt duschmunstycket. Låt det verka i några timmar och skölj sedan rent. Detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att få duschmunstycket att se ut som nytt igen.

Vi hoppas att dessa städtips kommer att hjälpa dig att hålla ditt hem rent och organiserat. Med rätt verktyg och tekniker kan städning bli mycket enklare och mer effektiv. Så varför inte prova några av dessa tips nästa gång du städar? Du kanske blir förvånad över hur mycket tid och energi du kan spara. Lycka till med städningen!

You may also like...