Epoxy resin för nybörjare

När du arbetar med epoxy resin som nybörjare är det viktigt att du tar dig tid. Det är alldeles för frestande att hoppa direkt in utan att göra läxorna. Men resinkonst har sina egna svårigheter, och det finns mycket att lära, vilket kan vara skrämmande för nybörjare. Läs mer på min blogg här.

epoxy-resin-skal

Epoxy tillverkas genom att kombinera två komponenter: ett flytande epoxy och en härdare som är lämplig för applikationen. Frasen ”resinkonst” användes av industriinsiders för att beskriva processen att skapa konst med epoxy.

Det här inlägget kommer att fokusera på några sätt som en nybörjare kan ta för att börja sin egen resa med epoxykonst.

Strategier för nybörjare

Här är några steg du kan ta när du gör konst med epoxy för att hjälpa dig på din resa tills du blir en professionell inom området.

#1 Forskning

Resin resan är trial and error, och vi lär oss ofta bäst genom att få en känsla för det och göra misstag. YouTube har dock tusentals videor och tutorials, så spara tid och pengar genom att titta på allt du kan – och bli inspirerad och entusiastisk.

#2 Ta reda på vilket epoxy du ska använda

Naturligtvis, om du precis har börjat, kommer detta att vara ett viktigt beslut. Du kanske inte ens är medveten om att det finns flera typer av epoxy. De klasser du bör vara medveten om är följande.

Epoxykonst är det mest använda konsten för hantverk och är också det mest användarvänliga. Om du precis har börjat rekommenderar vi denna epoxy typ.

Polyesterharts är bättre än epoxy typ eftersom det torkar betydligt mer komplext och är mer exakt än epoxy typ.

Polyuretanharts är jämförbart med polyesterharts genom att det torkar exceptionellt styvt och har färre härdningsproblem än polyesterharts. Den är dock fuktkänslig.

epoxy-resin-bord

#3 Hålla säkerheten

Det rekommenderas att bära skyddskläder när du arbetar med någon form av epoxy. Epoxy är ett klibbigt ämne som är svårt att ta bort från kläder och hud. När du arbetar med epoxy vill du åtminstone ha handskar på dig.

De som är mer känsliga för kemikalier kan överväga att använda en respirator (använd ångpatroner) eller en mask för att mildra konsekvenserna av att komma i kontakt med epoxy.

Bär andningsskydd, handskar och långa ärmar och byxor för att förhindra att din hud kommer i kontakt med epoxy. Det skulle hjälpa om du arbetade i ett välventilerat utrymme med bra luftflöde. Epoxy kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa människor. Om du utvecklar irritation eller svullnad när du använder epoxymedel, sluta använda det omedelbart.

#4 Särskilj ditt material

Lär dig dina material noggrant, särskilt din epoxy typ och härdare. Till exempel, hur länge ska du vänta på att din epoxy har stelnat tillräckligt för att göra de mest enastående designerna eller suspendera ditt bläck perfekt?

“Varför sjunker mitt glitter?” är den vanligaste frågan bland nykomlingar. Det är skillnaden mellan fint glitter som stiger till toppen och skrymmande glitter som lägger sig till botten. Du kommer att veta den optimala tiden för att utföra specifika behandlingar när du väl vet dina härdningstider.

ATT TA MED SIG!

Anta att du är nybörjare och letar efter det bästa hartset för att experimentera med dina konstfärdigheter. I så fall kan du få vägledning av Vincent Handcraft och deras oklanderliga snickarförmågor med epoxy resin.

You may also like...