Att blogga och få följare?

Att blogga är ju superkul då man har så mycket att berätta och vill dela med sig av. Och ännu roligare är det ju såklart om man får många följare. Men då det inte är en självklarhet, så jag tänkte dela med mig av vad jag har lärt mig och även tagit reda på här under tiden jag bloggat – Så håll till godo!

Att blogga klokt – Innebära att städa upp och optimera!

Du bör försöka optimera ditt innehåll för sökmotorer genom att använda rätt sökord, formatera dina inlägg korrekt och lägga till bilder och videor. Genom att göra detta kan du öka trafiken till din blogg och få fler människor att läsa ditt innehåll! Berätta tex. att – Vi har skapat en länk till vår nya artikel, som du kan använda för att berätta för dina läsare att din blogg finns på Internet och kan hittas via Google.

Här finns en sida som ett exempel om bilar och fordon, som har en bra uppstädad struktur på sin hemsida! rallyjansson.se

Hur du ökar bloggens räckvidd med hjälp av SEO

Att öka räckvidden för dina blogginlägg är viktigt om du vill nå ut till fler läsare. Bloggandet blir bättre genom att använda rätt sökord, så formatera ditt inlägg korrekt och lägg till bilder och videor så kommer du att kan du öka trafiken till din blogg. Därför måste du läsa 21 TIPS PÅ SÖKORDSOPTIMERING FÖR GOOGLE 2022

Viktigt att märka upp dina bilder med Alt-text när du bloggar

När du märker upp dina bilder med Alt-text gör du också sökmotorerna en tjänst, dessutom blir de som eventuellt ser sämre hjälpa utav detta – Samt att den beskrivande texten läses upp för gravt synskadade.

Tips för att optimera innehåll för sökmotorer

SEO är en svår konst, men det finns några grundläggande tips som du kan använda för att optimera innehållet på din blogg. Ställ dig frågan – Vad är det du skriver om? Använd sådana ord som besökare på nätet använder sig av, då de skriver in sin sökfras.

Läs mer här hos SEO-Byrån – Webstr.se – De är proffs och hjälper gärna till om du inte vill göra det själv!

Här kan du läsa mer om SEO – Tekniken bakom placeringen

Se till att synas i sociala medier

Försök också synas i sociala medier, som Facebook eller Twitter. Det är lättare att göra detta om du har en blogg som besöks av många personer. Det är ingen garanti att du kommer att få “likes” men tillsammans med en väl utformad bloggbakgrund kan de sociala medierna bidra till att öka värdet av din blogg.

Börja organisera dina inlägg

Försök också göra saker som kommer att hjälpa dig att gå vidare med dina blogginlägg. Organisera dem i kategorier, dela in dem i underkategorier och på så vis kan du göra det lättare för andra att hitta dig.

Bilder och videor som hjälper till att främja ditt blogginnehåll

Att blogga med hjälp av många bilder och videoklipp är viktigare än någonsin. För att få människor att läsa dina blogginlägg behöver du göra dem mer intressanta. Att skriva endast en artikel kommer säkerligen inte att hjälpa dig, så använd dina bilder och videoklipp för att skapa intresse.

Skapa mer personlighet – Lägg upp bilder på dig själv

Att lägga till en bild på din blogg som visar upp dig själv kan göra dina inlägg mer personliga och även ge människor en större känsla av ansvar. Du behöver inte nöja dig med ett enda bild-inlägg, utan låt din blogg vara full av bilder.

Om du gör allt det här kommer du inom kort att märka stor skillnad!

Vill du ha koll på den senaste snackisen? – Sökmotorn och uppstickaren – Duckduck Go

Gå nu in och läs mer artiklar på min blogg här! 😉

You may also like...