Har ni städhjälp? – Jag har börjat fundera…

Jag tänker ofta – Vad skönt det skulle vara med städhjälp! Jag är säker på att det finns människor som inte har några problem med att städa. För mig tar det dock massor av tid – långt över en timme bara för att få det grundläggande gjort. Att just hålla efter med städningens plock och pill är ju ett ständigt evighetsprojekt. Hur gör ni när ni städar?

Mer fritid med städhjälp? – Eller bara lat?

Lat katt sträcker på sig

Tror du att – i dagens upptagna värld – mindre städning faktiskt kommer att resultera i mer fritid? Jag funderar på hur mycket mindre vi bör göra för att få tillbaka tid? Eller är det istället (hemska tanke) ett tecken på lathet om vi släpper på saker och ting och låter andra göra det åt oss?

Jag har några vänner som är väldigt annorlunda – de märker verkligen inte när det är stökigt. De kommer över till mig och säger: “Wow, vad du alltid har det rent och fräscht i ditt hus!” Men så springer jag ju runt som ett “jehu” hela tiden och plockar och det känns verkligen som om jag aldrig riktigt kopplar av.

Jag bryr mig inte det minsta ifall det är stökigt hos andra!

Det roliga är att jag har inte ont av att det är stökigt och ligger prylar och leksaker utspridda hemma hos andra… och hemma hos mig sker plockande bara i farten liksom. Jag vet ju att jag har med mig detta hemifrån, att för det mesta lägga eller stoppa tillbaka det man använt på sin plats igen – Att ha det på det viset skapar för mig lite mer inre lugn och ro.

Jag kan se båda sidor av argumentet för detta. Å ena sidan vill jag få tillbaka mer tid, men å andra sidan, om jag ägnar mer tid åt att städa än någon annan, betyder det att de ägnar mer tid åt sina barn/vänner/familj än jag? Ja ni märker hur det går runt i mitt huvud.

Vad kostar det att hyra in städhjälp?

Jag kikar lite på vad det kostar att hyra in en städfirma, man kanske inte heller måste ha städhjälp varje vecka? Jag ser att priserna varierar lite beroende på veckodag och hur ofta man vill ha tjänsten… Men det ligger runt 179 – 210 kr/h (Inklusive moms efter rutavdraget) Läs gärna mer om du är intresserad av ekonomi här: https://securetogether.se/

Om jag bara vill ha städhjälp en gång i månaden

Det kanske till och med räcker att ha hjälp en gång i månaden? Jamen så att man får hjälp med den där grovrengöringen liksom och bara håller efter lite sådär soft. Mitt ständiga behov av att plocka och hålla ordning under dagen kommer ju såklart inte att avta kanske…. det är ju mer ett beteende jag har.

Tänk om man bara kunde slippa grovstädningen…

Men att slippa den där grövre städningen som jag gör varje månad och som faktiskt verkligen tar tid – Den slipper jag ju att över huvud taget bry mig om då. Både vad det gäller planering, förberedelse och åtgärd. Städfirman bara kommer på avtalad tid! – Låter ju jätteskön faktiskt!

Jag läser en jättebra sida på nätet: https://ishine.se/ med bra val av olika typer av städning och bestämmer mig för att spara den sidan och ha som kom-ihåg när jag bestämmer mig.

Känslan med en nybäddad säng med nytvättad madrass

Jag läser vidare och ser att förutom vanlig ordinär städhjälp kan man även få hjälp med rengöring av madrasser och mattor. Tänk vilken skön och lyxig känsla att glida ner i en ny-bäddad säng och dessutom fått en nytvättad madrass. Det låter verkligen lockande, i alla fall i mina öron.

Apropå öron – Tänk att få värdefull hjälp med detta, så när man kommer hem efter jobbet, är det bara att sätta på något skönt “örongodis” i bakgrunden och bara sätta sig en stund och njuta. Kanske titta efter något erbjudande på en smart högtalare där Sonos Black Friday har fina erbjudanden i år.

Jag har nog under processen här blivit ganska övertygad om att städning en gång i månaden skulle passa oss väldigt bra ändå!

Hur ser ni kring det här med att anlita städhjälp? – Får ni mer fritid med städhjälp?

Läs gärna annat intressant jag bloggar om här!

You may also like...