Ett smartare sätt att städa ditt hem.

Varje hem – stort, litet, lägenhet eller fritidshus – blir smutsigt. Och även om det inte bara finns ett sätt att rengöra ditt bostadsutrymme, finns det ett smartare sätt att få jobbet gjort. Ta den här guidade rundturen i ditt hem – från köket och badrummet till sovrummet och vardagsrummet – för att lära dig de grundläggande reglerna för städning samt några tips och genvägar som hjälper dig att städa noggrant och effektivt, från och med nu. Läs mer på min blogg här.

Kolla in städsidan flyttstadstockholm.

stada-kok

Hur man städar köket

Att torka av ytor, hålla koll på kylen och diska varje dag kommer att förhindra stora tidskrävande stök i köket.

Håll disken ren

Om du är en person som tenderar att låta disken hopa sig i diskbänken för att undvika att diska dem, prova detta enkla knep för att sätta ansträngningen i perspektiv: Ställ in en timer innan du börjar under några dagar, när du tänker på det. diska och notera hur lång tid det tog att städa upp. Om du vet att uppgiften tar bara några minuter att slutföra, blir det mindre svårt att övertyga dig själv om att ta hand om dessa rätter nu.

stada-stekpanna

Hur man rengör en bränd gryta:

För att rengöra en svårt bränd gryta utan att skrubba, täck det brända området med en riklig mängd bakpulver och häll i tillräckligt med kokande vatten för att fylla grytan en tredjedel till halvvägs upp. När vattnet är kallt nog att röra vid, gå in med din svamp och använd bakpulverlösningen för att skrubba bort svedan. Häll lösningen och skölj grytan med varmt tvålvatten.

Diskmaskinsdebatten:

Även om det inte finns ett helt korrekt sätt att ladda en diskmaskin (och vad skulle par tjafsa om om ett sådant direktiv var huggen i sten?), finns det en universell regel: Det är mycket lättare att ladda bakifrån och fram.

Städa din diskbänk

Diskhon, speciellt kranen, kan torkas fri från bakterier och matpartiklar med ett allrengöringsmedel. Och vi borde nog alla rengöra kranen oftare, med tanke på att det är något vi rör med råa kycklingtäckta händer.

Svampar bör också rengöras ofta, antingen genom att köra dem genom diskmaskinen eller mikrovågsugnen. Om du använder en mikrovågsugn, se först till att svampen inte innehåller någon metall, gör sedan svampen väldigt blöt och kärna ur den i två minuter; var försiktig när du tar bort den, eftersom den blir ganska varm.

Har din svamphållare utvecklat mögel eller bakterieuppbyggnad? Använd en tandborste doppad i blekmedel eller vit vinäger – men aldrig båda, eftersom kombinationen skapar en farlig kemisk reaktion – för att skrubba bort mögel. Därefter tvättas svampen med varmt tvålvatten eller kör den genom diskmaskinen.

stada-diskbank

Håll ytorna rena

Torka av din bänk och spishällar med ett allrengöringsmedel efter användning. Särskilt spishällar har nytta av denna typ av regelbunden, snabb rengöring, eftersom stänk, droppar och fett fastnar när de får stå för länge.

Så här städar du en spishäll:

Något tufft kommer att krävas för att skura bort påbakade stänk och fet film. En Dobie Pad, som är en repfri skursvamp, i kombination med en skonsam puderrengöring kommer att göra korta drag av envisa smuts. När du rengör rostfritt stål, skrubba med ådring, snarare än i en cirkulär rörelse, för att undvika repor, och använd en försiktig beröring, så att produkten, snarare än kraft, gör huvuddelen av rengöringsarbetet.

Så här rengör du små apparater:

Utsidan av små apparater som brödrostar, kaffebryggare och mixare som sitter ute på bänkskivor bör torkas ofta med allrengöringsmedel för att förhindra att stänk och fet film samlas ihop. För djupare rengöring, ta av alla löstagbara delar och diska för hand eller i diskmaskin. Ge utsidan en gång över med allrengöringsmedel med hjälp av verktyg som bomullspinnar eller en gammal tandborste för att komma in i trånga hörn och andra svåråtkomliga ställen.

stada-kylskap

Ta itu med kylskåpet

Ett enkelt sätt att hålla koll på ett kylskåp är att lägga till en enkel uppgift till din papperskorgen:

Öppna kylen och titta på innehållet när du packar upp soporna. Finns det rester som blivit dåliga? Kasta dem. Har någon produkt blivit flytande i krispiga lådan? Dumpa det. Är de sista äggen i kartongen på väg att försvinna? Anteckna att ha omelett till middag, och gratulera dig själv för att du är uppmärksam på att inte slösa mat.

Så här rengör du spill i kylskåpet:

När klibbiga spill inträffar i kylen eller skafferiet, gör kort arbete med att rengöra dem genom att göra en kompress av olika slag. Blötlägg en svamp eller trasa i mycket varmt vatten (tänk på händerna) och vrid den så att den inte droppar. Tryck sedan på den på den klibbiga platsen tills kompressen börjar tappa värmen. Om det klibbiga spill har lossnat tillräckligt, torka bort det; om det fortfarande klamrar sig fast, upprepa vid behov tills ämnet lossnar och torka sedan rent.

Ta ut soporna i tid

Här är en hård sanning: Tiden kommer inte att göra din papperskorgen bättre. Ta hand om det nu.

Tryck på städfirma göteborg för att kolla vad du kan få hjälp med.

Läs även hur du städar din bil, ditt hem när du ändå håller på att städa eller miljövänliga tips, tryck på minbaby.se, tryggmax.se eller dekkpartner.se

Behöver du städhjälp? Besök bloggen a-stad för att jämföra priser och tjänster mellan olika städföretag.

Vill du testa att robotstädning? besök gärna nicetech.

You may also like...